CAPUTO Farina MANITOBA 1kg, múka

Kód: 3204
Neohodnotené
Značka: CAPUTO
€2,58 / ks €2,15 bez DPH €2,58 / 1 ks
SKLAD (13 ks)
Môžeme doručiť do:
6.12.2024
Možnosti doručenia

Výrobca: CAPUTO

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Elastická múka s vysokou bielkovinovou hodnotou, ideálna do pečiva a kysnutých výrobkov.

Manitoba Oro je silná múka s vysokým obsahom bielkovín. Koláče, krémy a všetky štruktúrované kysnuté výrobky vrátane domácich sú jeho najbežnejším využitím. Dá sa však použiť aj v pizzeriách ako krájacia múka na spevnenie zmesí. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.

Manitoba je múka z pšenice siatej (Triticum aestivum) pôvodom z kanadskej provincii Manitoba - kde bola vypestovaná ako pšenica silná, chladu odolná. Nazýva sa „silná“ múka, aby sa odlíšila od iných, slabších múk. Sila múky je indikovaná hodnotou koeficientu W nameranou pomocou Chopinovho alveografu: čím vyššia hodnota, tým silnejšia je múka. Slabá múka má hodnotu W nižšiu ako 170, zatiaľ čo Manitoba má hodnotu W vyššiu ako 350.
Hlavnou charakteristikou tejto múky je, že obsahuje veľké množstvo nerozpustných bielkovín (glutenín a gliadín), ktoré pri kontakte s tekutinou vo fáze miesenia vytvárajú lepok. Ide teda o múku bohatú na lepok a chudobnú na škrob. Lepok tvorí húževnatú sieť, ktorá v kysnutých cestách zadržiava plyny z kysnutia, čo umožňuje, aby sa výrobok počas pečenia značne rozvinul. Mlyny Manitobu často používajú na „krájanie“ iných múk, čím sa zvyšuje celkový koeficient W.
Cesto z Manitoby je pružnejšie a pevnejšie, vhodné na spracovanie špeciálnych pekárskych výrobkov ako je  francúzska bageta, panettone alebo pandoro, dlhokysnutej pizze, ciaccia či veľkonočných syrových koláčikov a tiež špeciálnych cestovín.
Manitoba sa používa aj ako základ na prípravu Seitanu, ktorý niektorí vegetariáni a vegáni používajú ako zdroj bielkovín.
Hlavnou charakteristikou múky Manitoba je jej sila, ktorá ju v spojení s vysokým obsahom bielkovín a značnou absorpčnou schopnosťou vody predurčuje na najzložitejšie procesy, najmä na prípravu kysnutých cukrárskych výrobkov. Pre svoju silu a pružnosť je múka Manitoba vynikajúca na prípravu sladkých a slaných delikates, croissantov, šišiek a baba, ale aj špecialít ako focaccia genovese, dlhokysnuté pizze a tiež indického chleba s jeho charakteristickým okrúhlym tvarom, ktorý nejasne pripomína piadinu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: